Milliardtap for Air France-KLM

Air France og søsterselskapet KLM endte andre kvartal med et dundrende underskudd. Illustrasjonsfoto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB scanpix
Air France og søsterselskapet KLM endte andre kvartal med et dundrende underskudd. Illustrasjonsfoto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Luftfartskonsernet Air France-KLM fikk et underskudd etter skatt på 2,6 milliarder euro i andre kvartal. KLM varsler kutt av opptil 5.000 stillinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvartalet var preget av at store deler av flyflåten sto på bakken, mens det var få passasjerer på mange av de flyene som faktisk gikk. Ifølge den fransk-nederlandske gruppen var det 95 prosent færre passasjerer i den aktuelle perioden.

Konsernet sier det gradvis øker kapasiteten i sommermånedene og sier etterspørselen etter fritidsreiser langsomt har tatt seg opp i juni og juli. Det er likevel begrensede utsikter til bedring, sier selskapet, som varsler betydelige driftsunderskudd i andre halvår.

Samtidig som underskuddet – som tilsvarer nærmere 27 milliarder kroner – ble offentliggjort, varsler KLM at opptil 5.000 arbeidsplasser kan bli kuttet de neste årene, som følge av «en krise uten historisk sidestykke».

Gruppen sier at hjelp fra den franske og den nederlandske staten har bidratt til likviditet og kreditter verdt 14,2 milliarder euro. Frankrike har varslet en krisepakke på 7 milliarder i lån og kreditter. Nederland stiller med 3,4 milliarder.

Personvernpolicy