Høyesterettsdommer Ginsburg på sykehus igjen

Den 87 år gamle høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg er for tiden innlagt på sykehus etter en undersøkelse. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
Den 87 år gamle høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg er for tiden innlagt på sykehus etter en undersøkelse. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Høyesterett i USA bekrefter at dommer Ruth Bader Ginsburg er innlagt på sykehus etter å ha gjennomgått et «ikke-kirurgisk prosedyre».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Ginsburg gjennomgikk en liten ikke-kirurgisk prosedyre» ved et sykehus i New York for å undersøke en endoprotese i gallegangen som ble satt inn i 2019, opplyser høyesterett i en uttalelse gjengitt av kanalen CNBC.

«Dommeren hviler komfortabelt og forventer å bli skrevet ut i slutten av uken», heter det videre.

Den 87 år gamle høyesterettsdommeren ble behandlet for kreft i bukspyttkjertelen i fjor sommer og sa i januar at hun var helt fri for kreften.

I juli fortalte Ginsburg at hun får behandling for kreft i leveren, men at hun planlegger å fortsette i jobben. Behandlingen har så langt lyktes i å redusere skader på leveren og hun vil fortsette å ta cellegift annenhver uke.

– Jeg har ofte sagt at jeg vil forbli et medlem av domstolen så lenge jeg kan og gi alt i jobben. Jeg er fortsatt fullt og helt i stand til å gjøre det, sa hun for to uker siden.

Personvernpolicy