Portland bøtelegger Trump-administrasjonen for omstridt gjerde

Det omstridte gjerdet som er blitt satt opp foran den føderale rettsbygningen i Portland, kan koste dyrt. Foto: Marcio Jose Sanchez, AP /NTB scanpix
Det omstridte gjerdet som er blitt satt opp foran den føderale rettsbygningen i Portland, kan koste dyrt. Foto: Marcio Jose Sanchez, AP /NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et gjerde satt opp av føderale sikkerhetsstyrker irriterer byen Portland. De bøtelegger den føderale staten 5.000 dollar for hvert kvarter gjerdet står.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerdet står foran den føderale rettsbygningen som er blitt åstedet for flere protester de siste ukene. Det er satt opp mot viljen til de lokale myndighetene, som derfor har ilagt den føderale staten heftige bøter.

Så langt er den føderale staten ilagt bøter på 192.000 dollar (1,7 millioner kroner), og boten øker for hvert kvarter gjerdet blir stående, melder NBC.

– Vanligvis ville jeg ha sendt arbeidere for å fjerne en slik obstruksjon, men jeg vil ikke sende folk ut i en farlig situasjon, sier bydirektør Chloe Eudaly.

Det har vært stor strid om de føderale sikkerhetsstyrkene som er blitt sendt til Portland. Eudaly kaller det en okkupasjonsstyrke.

Portland har vært preget av kraftige demonstrasjoner og uro i forbindelse med Black Lives Matter-protestene.

Personvernpolicy