Lang vei til enighet om ny krisepakke i USA

Den demokratiske kongresslederen Nancy Pelosi sier det er stor avstand i forhandlingene om en ny krisepakke i USA. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin/NTB scanpix.
Den demokratiske kongresslederen Nancy Pelosi sier det er stor avstand i forhandlingene om en ny krisepakke i USA. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Det er fortsatt stor avstand mellom demokratene og republikanerne etter to dager med forhandlinger om en ny koronakrisepakke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanerne la mandag fram sitt forslag om en ny krisepakke på 1.000 milliarder dollar, mens demokratene har foreslått å bruke tre ganger så mye.

Etter to dager med forhandlinger mellom demokratene i Kongressen og Det hvite hus, er det en lang vei å gå til enighet.

– Etter måneder med en dødelig utsettelse, har republikanerne kommet med et forslag som bare vil forlenge lidelsen til millioner av arbeidere og familier i USA, skriver demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, i et brev til sine partikollegaer.

Internt blant republikanerne er det også stor uenighet om hvor mye som skal brukes, og på hva. Den konservative fløyen ber om brems i pengebruken.

– Trump-administrasjonen og speaker Pelosi spiller ekle spill med pengene til barna våre, sier den republikanske senatoren Ben Sasse.

Samtidig avviser republikanernes majoritetsleder Mitch McConnel forslaget fra Det hvite hus' om å inkludere store summer til militæret og byggingen av et nytt FBI-hovedkvarter i krisepakken.

Personvernpolicy