Trump strammer grepet om Daca-barna

Trump-administrasjonen fortsetter kampen mot Daca-programmet, innført av Barack Obama for å beskytte unge innvandrere mot deportasjon. Foto. AP Photo/Evan Vucci/NTB scanpix.
Trump-administrasjonen fortsetter kampen mot Daca-programmet, innført av Barack Obama for å beskytte unge innvandrere mot deportasjon. Foto. AP Photo/Evan Vucci/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-administrasjonen vil avvise nye søknader til Daca-programmet, som beskytter unge innvandrere som kom til USA som barn fra deportasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump har flere ganger forsøkt å stanse programmet, som ble innført av Barack Obama i 2012. Det gir 650.000 papirløse unge innvandrere oppholds- og arbeidstillatelse, men ikke åpning for statsborgerskap.

Trump-administrasjonen varsler tirsdag at den vil avvise alle nye søknader, og kutte lengden på fornyelse fra to til ett år.

Det kommer fram i et notat om hvordan Det hvite hus skal svare på høyesterettskjennelsen som i juni hindret Trump i å avskaffe ordningen helt.

I notatet skriver sikkerhetsminister Chad Wolf at administrasjonen kan forsøke å stanse programmet igjen. Han mener programmet kan føre til en økning i ulovlig innvandring til USA.