Johnson vil investere milliarder i sykkelstier

Boris Johnson har lagt fram en rekke tiltak som skal bedre britenes folkehelse. Blant annet vil han bruke 2 milliarder pund på å få britene til å gå og sykle. Foto: Jeremy Selwyn / AP / NTB scanpix
Boris Johnson har lagt fram en rekke tiltak som skal bedre britenes folkehelse. Blant annet vil han bruke 2 milliarder pund på å få britene til å gå og sykle. Foto: Jeremy Selwyn / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister Boris Johnson vil bruke 2 milliarder pund (23 milliarder kroner) på en «sykkel og gå-revolusjon».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske statsministeren har lagt fram flere forslag til tiltak for folkehelsa denne uka. Ifølge AFP vil han at britene skal sykle seg ut av nedstengningen og dermed komme ut av koronakrisen med bedre helse.

Det er han forberedt på å bruke flere milliarder pund på. Målet er å bygge flere tusen mil med sykkelstier i byer og landsbyer.

– For å bygge en sunnere, mer aktiv nasjon, må vi ha den rette infrastrukturen på plass for å gi folk selvtillit til å reise på to hjul, sier Johnson.

Tall fra helsemyndighetene viser at to tredeler av den voksne befolkningen i Storbritannia er over det som kalles en sunn vekt. Johnson har også lagt fram planer om å pålegge restauranter å vise kalorinivået til rettene i sine menyer, samt forby «kjøp 1 og få 1 gratis»-tilbud på usunne produkter.

Personvernpolicy