Ordførere i USA ber Kongressen gripe inn mot føderale sikkerhetsstyrker

Føderale styrker har tatt i bruk tåregass for å spre demonstranter i Portland. Styrkene ankom byen tidligere i måneden. Byens myndigheter har prøvd å gå rettens vei for å fjerne styrkene. Foto: Beth Nakamura / The Oregonian via AP / NTB scanpix
Føderale styrker har tatt i bruk tåregass for å spre demonstranter i Portland. Styrkene ankom byen tidligere i måneden. Byens myndigheter har prøvd å gå rettens vei for å fjerne styrkene. Foto: Beth Nakamura / The Oregonian via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Seks ordførerne i USA ber Kongressen om gjøre det ulovlig å sende føderale sikkerhetsstyrker inn i byer som ikke vil ha dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Appellen er stilet til begge kamre i Kongressen og kommer samtidig som Trump-administrasjonen vurderer om det skal sendes flere fullt utrustede sikkerhetsstyrker til Portland i delstaten Oregon på USAs vestkyst.

– Denne administrasjonens oppsiktsvekkende bruk av føderal makt i byer som har sterke innvendinger, skulle aldri ha skjedd, sier ordførerne i Portland, Seattle, Chicago, Kansas City, Albuquerque og Washington.

Mandag avfyrte føderale sikkerhetsstyrker det som øyensynlig var tåregass, og lysgranater mot demonstranter utenfor den føderale rettsbygningen i Portland. Noen demonstranter hadde klatret over sperringene, mens andre sende av gårde fyrverkeriraketter og hamret løs på gjerdet.

President Donald Trump skrev mandag på Twitter at føderale eiendommer i Portland «ikke ville holde en dag» uten nærvær av føderale agenter.

Personvernpolicy