Israel hevder å ha stanset terrorcelle ved grensen til Libanon

FN-observatører på Golanhøyden, nær grensen til Syria. Scanpix/Reuters.
FN-observatører på Golanhøyden, nær grensen til Syria. Scanpix/Reuters.

Den israelske hæren meldte mandag om kamper ved grensen til Libanon og ba innbyggerne holde seg inne. Hæren hevdet deretter å ha stanset et infiltreringsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbyggere på begge sider av grensen sier de kunne høre eksplosjoner fra området. Veier ble stengt, og bønder ble bedt om å holde seg unna jordene.

Statsminister Benjamin Netanyahu mener militsgruppa Hizbollah og myndighetene i Libanon står ansvarlig for det som skjedde.

– Hizbollah leker med ilden

– Hizbollah leker med ilden, og vårt svar vil bli kraftig, advarer Netanyahu.

Ifølge hæren var det en terrorcelle som forsøkte å ta seg inn i Israel fra Libanon, og som havnet i en skuddveksling med israelske styrker.

Ifølge hærens talsmann Jonathan Conricus ble ingen israelske soldater drept eller såret.

– Vi kunne se at terroristene flyktet tilbake til Libanon, sier han.

FNs fredsbevarende styrke i Libanon (UNIFIL) ba partene vise størst mulig tilbakeholdenhet, og bekreftet samtidig at skytingen hadde stanset.

Skjøt med artilleri

Ifølge en journalist fra nyhetsbyrået AFP skjøt israelske styrker med artilleri ved Kfarchouba ved Sheeba-gårdene, som ligger i nærheten av den israelske stillingen Roueysaat al-Alam. Journalisten meldte også at det steg opp røyk fra området.

Den israelske TV-kanalen Channel 12 melder at militæret har «nøytralisert en militant enhet fra den libanesiske Hizbollah-militsen». Militsmedlemmer skal før dette ha forsøkt å avfyre et missil mot en israelsk stridsvogn eller forsøkt å infiltrere Israel.

Forsterker stillinger

I forrige uke forsterket Israel sine militære stillinger langs grensen nord landet som følge av et mer anspent forhold til Hizbollah.

Sheeba-gårdene var tidligere kontrollert av Syria, men ble okkupert av Israel i 1967 sammen med resten av de strategisk viktige Golanhøydene.

Personvernpolicy