Sør-Korea avviser at angivelig nordkoreansk avhopper var coronasmittet

<p>Kim Jong-un har satt byen Kaesong i karantene etter at en person med coronasymptomer ble oppdaget i byen. Bildet er fra juli 2019.</p>
Kim Jong-un har satt byen Kaesong i karantene etter at en person med coronasymptomer ble oppdaget i byen. Bildet er fra juli 2019. Foto: Naohiko Hatta / AP

Den angivelige avhopperen med coronasymptomer som skal ha returnert til Nord-Korea, har ikke vært i kontakt med smittede i Sør-Korea, ifølge myndighetene i sør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vedkommende er verken registrert som coronapasient eller som en som har vært i kontakt med smittede, sier den høytstående tjenestemannen i helsemyndighetene, Yoon Tae-ho, ifølge sørkoreanske Yonhap.

Det er uklart om personen har blitt testet for coronaviruset i Sør-Korea.

Mannen skal ha ankommet grensebyen Kaesong fredag, og byen er nå satt i karantene.

Vedkommende har trolig svømt over grensen fra Sør-Korea til Nord-Korea fra øya Gwanghwa, ifølge det sørkoreanske militæret. De mener personen først tok seg gjennom et avløpsrør for å ikke bli oppdaget av sørkoreanske grensevakter.

Les også: Nord-Korea setter by i coronakarantene

Ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA i Nord-Korea er personen en avhopper som flyktet til Sør-Korea for tre år siden, og som tok seg inn igjen i Nord-Korea på ulovlig vis 19. juli.

Hvis vedkommende offisielt blir erklært coronapasient, vil det være snakk om det første bekreftede tilfellet i landet.

Tidligere har Pyongyang uttalt at det ikke finnes et eneste covid-19-tilfelle i landet, en påstand eksperter i utlandet har stilt seg skeptisk til.

Les også: Sør-Korea lar ikke avhoppere sende pamfletter til Nord-Korea

Personvernpolicy