Største smitteøkning i Kina siden april

Coronatesting i et kjøpesenter i Dalian, Kina.
Coronatesting i et kjøpesenter i Dalian, Kina. Foto: Str / AFP / NTB scanpix

Kina melder mandag om 61 nye tilfeller av coronavirus. Det er det høyeste antallet nye daglige smittetilfeller siden april og knyttes til tre utbrudd i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det fleste av de 57 innenlandske tilfellene knyttes til et utbrudd i regionalhovedstaden Urumqi i Xinjiang i midten av juli, opplyser helsemyndighetene i landet.

De fire siste bekreftede tilfellene har kommet fra utlandet.

Ikke siden 14. april, da det ble registrerte 89 nye smittetilfeller, de fleste av dem såkalte importerte tilfeller, har det daglige smittetallet vært så høyt.

Kinesiske myndigheter her startet storstilt virustesting og stengt ned flere byer for å få kontroll på smittespredningen.

14 av tilfellene knyttes til et prosessanlegg for sjømat i havnebyen Dalian i Liaoning. Det er innført strenge tiltak som ligner dem man ville innført i krigstid, ifølge lokale myndigheter i byen med om lag 7 millioner innbyggere. Alle som har vært i nærkontakt med de ansatte, må i karantene, og områdene nær fabrikken er stengt ned.

Mandag morgen er i tillegg 412 flygninger kansellert til og fra Dalian, ifølge Global Times. Dette utgjør nær 80 prosent av byens totale flytrafikk.

I tillegg er to tilfeller bekreftet i naboprovinsen Jilin.