Meldinger om nye massedrap i Darfur

Mer enn 60 sivile er drept i nye voldshandlinger vest i Darfur i Sudan, melder FN. Angrepet kommer to dager etter at bønder ble drept på vei fra åkrene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 500 væpnede menn angrep byen Masteri i Darfur på lørdag, ifølge FNs nødhjelpskontor OCHA.

Det var medlemmer av Masalit-stammen som ble angrepet, og husene deres ble plyndret og brent. Det samme ble et lokalt marked.

– Dette er en av de siste voldshandlingene som er rapportert den siste uken der flere landsbyer og hus er brent ned, markeder og butikker er plyndret og infrastruktur er ødelagt, heter det i uttalelsen fra OCHAs kontor i Khartoum

Etter angrepet i Masteri lørdag samlet om lag 500 personer seg i protest mot det de mener er manglende beskyttelse fra myndighetene.

Statsminister Abdalla Hamdok i Sudan sier regjeringen skal sende sikkerhetsstyrker til den konfliktrammede regionen for å «beskytte innbyggerne og innhøstingen».

Kunngjøringen kommer to dager etter at minst 20 sivile, blant dem barn, ble drept i regionen. De var på vei tilbake fra åkerne da de ble drept.

De seneste angrepene har rettet seg mot stammer som driver jordbruk i regionen og som er i konflikt med nomadiske arabiske stammer.

Personvernpolicy