El Pais: Det virkelige dødstallet i Spania kan være omkring 44.000

<p>Helsepersonell gjennomfører en coronatest på et sykehus utenfor Barcelona tidligere i måneden. Spania er blant de europeiske landene som er hardest rammet av pandemien. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix</p>
Helsepersonell gjennomfører en coronatest på et sykehus utenfor Barcelona tidligere i måneden. Spania er blant de europeiske landene som er hardest rammet av pandemien. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tall den spanske avisen El Pais har hentet inn, tyder på at det reelle dødstallet forårsaket av covid-19 kan være 60 prosent høyere enn det offisielle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det offisielle dødstallet i Spania er 28.432, men inkluderer bare personer som ble formelt diagnostisert med coronaviruset, og ikke mistenkte tilfeller der pasienten aldri ble testet.

Særlig i starten av utbruddet manglet det testkapasitet. Dermed kan det i Spania, som i en rekke andre land, være mangler i den offisielle statistikken.

El Pais har gått gjennom regional statistikk av både mistenkte og bekreftede covid-19-tilfeller, og har kommet til at 44.868 kan ha mistet livet av sykdommen.

Det er i tråd med anslag fra nasjonale helsemyndigheter og det spanske statistikkbyrået INE over såkalt overdødelighet i perioden, skriver Reuters.

Personvernpolicy