39-åring tilstår å ha satt fyr på katedralen i Nantes

En 39 år gammel asylsøker fra Rwanda har i avhør tilstått å ha tent på den gotiske katedralen i Nantes i Frankrike, som ble påført store skader i brannen 18. juli. Foto: AP / NTB scanpix
En 39 år gammel asylsøker fra Rwanda har i avhør tilstått å ha tent på den gotiske katedralen i Nantes i Frankrike, som ble påført store skader i brannen 18. juli. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 39 år gammel mann har i avhør erkjent å ha tent på den gotiske katedralen i Nantes i Frankrike, opplyser mannens forsvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen arbeidet i katedralen som frivillig og hadde ansvaret for å lukke og låse om kvelden 18. juli. Kort tid etter begynte det å brenne og katedralen fra 1500-tallet ble påført store skader.

Etterforskerne har slått fast at det begynte å brenne på tre ulike steder inne i katedralen, nærmere bestemt ved orgelet og på begge sider av kirkeskipet.

39-åringen, en asylsøker fra Rwanda som har levd i Frankrike i flere år, har i avhør med politiet tilstått brannstiftelse, opplyser forsvareren Quentin Chabert til den franske avisen Presse-Ocean.

– Min klient har samarbeidet. Han angrer bittert på sine handlinger, han tæres av anger, sier Chabert.

Brannen i katedralen førte til tap av en rekke historiske skatter, blant dem det store orgelet som var fra 1600-tallet.

Personvernpolicy