Global GPS-app fortsatt nede

Garmins tjenester har vært nede siden torsdag morgen. Foto: Screenshot / NTB scanpix
Garmins tjenester har vært nede siden torsdag morgen. Foto: Screenshot / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Garmin, en av verdens største produsenter av GPS-systemer for idrettsfolk og piloter, er fortsatt nede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Millioner av løpere, syklister og andre idrettsutøvere verden over har siden torsdag morgen ikke kunnet laste opp treningsdata registrert ved bruk av GPS-klokker eller sykkelcomputere til Garmins servere. Dermed får brukere heller ikke sett eller delt sine prestasjoner.

Garmin understreker at data som tidligere er lastet inn fortsatt ligger lagret på serverne og ikke har kommet på avveie.

– Garmin har ingen indikasjoner på at dette har påvirket dataene, inkludert aktivitetsdata, betalingsdata eller annen personlig informasjon, heter det på selskapet nettside.

FlyGarmin, selskapets navigasjonstjeneste for piloter, er også rammet av driftsbruddet.

Flere nettsteder, deriblant Forbes, skriver at Garmin kan være rammet av dataangrep hvor de som står bak forsøker å drive utpressing mot selskapet. Magasinet siterer en taiwansk nyhetskilde som skriver at ansatte i Garmin skal ha advart om at selskapets sikkerhetssystemer skal ha blitt brutt. De som står bak angrepet kan være en kjent hackergruppe ved navn Evil Corp.

– Evil Corps primære mål er amerikanskbaserte virksomheter og organisasjoner, og det antas at hackerne stort sett er russiske, skriver Forbes.

Garmin har ikke kommentert Forbes-artikkelen og har selv har ikke gitt noen årsak til at samtlige tjenester er nede.