Tunisias innenriksminister blir statsminister

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hichem Mechichi, som til nå har vært innenriksminister i Tunisia, er utpekt av presidenten til å påta seg statsministervervet og danne ny regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mechichi, en 46 år gammel advokat, overtar dermed statsministerembetet etter Elyes Fakhfakh, som gikk av tidligere i måneden.

Mechichi har, i tillegg til å være innenriksminister i den avtroppende regjeringen, juridisk rådgiver for president Kais Saied. Han har også bakgrunn fra samferdselsdepartementet og sosialdepartementet.

Mechichi har nå en måned på seg til å danne ny regjering. Deretter skal nasjonalforsamlingen stemme over hans regjeringssammensetning. Hvis han ikke får flertall, blir nasjonalforsamlingen oppløst og nyvalg holdt innen tre måneder.

Fakhfakh trakk seg 15. juli etter uoverensstemmelser med det moderate islamistpartiet Ennahdha. Han har vært i klammeri med opposisjonspartiet siden valget i fjor. Fakhfakh er dessuten under gransking i en habilitetssak som gjelder statlige kontrakter med selskaper han har aksjer i.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den avgående statsministeren fikk et mistillitsforslag mot seg fra Ennahdha tidligere onsdag.

Fakhfakh kom til makten i februar med støtte fra flertallet i en svært oppsplittet nasjonalforsamling som i fire måneder hadde kranglet om regjeringssamarbeid og statsministerposten.

Ennahdha ble det største partiet i valget, men fikk langt fra noe flertall, bare 54 av de 217 plassene i nasjonalforsamlingen. Resultatet viser hvor fragmentert politikken er i Tunisia.