61 funnet døde etter forlis i Tyrkia i juni

Afghanere forsøker å identifisere likene av slektninger som druknet etter at båten deres forliste på Vansjøen i Tyrkia. Bildet er tatt på Hamid Karzai-flyplassen i Kabul onsdag, etter at flere kister ble fløyet dit. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix
Afghanere forsøker å identifisere likene av slektninger som druknet etter at båten deres forliste på Vansjøen i Tyrkia. Bildet er tatt på Hamid Karzai-flyplassen i Kabul onsdag, etter at flere kister ble fløyet dit. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortsatt blir det funnet døde etter at en båt med flyktninger og migranter kantret på en sjø øst i Tyrkia i juni. Lørdag var antallet ofre oppe i 61.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leteaksjonen pågår fortsatt, ifølge Murat Melet, som leder menneskerettighetsorganisasjonen IHD i Van-provinsen i Tyrkia.

– Menneskesmugling er blitt forretning og et yrke i Tyrkia, sier han.

Innenriksminister Suleyman Soylu har sagt at båten hadde rundt 60 om bord, og at den kantret den 27. juni i Vansjøen, nær landets grense mot Iran.

Melet mener det må ha vært nærmere 80 om bord. Han sier gruppa seilte over Vansjøen fordi «det er den billigste veien».

Tyrkia har lenge vært et transittland for personer som flykter fra konflikt, forfølgelse og fattigdom i Syria, Irak, Afghanistan, Pakistan, Iran og andre land.