Spania avliver 92.700 mink med coronavirus

Nesten 100.000 mink skal avlives etter påvist coronasmitte.
Nesten 100.000 mink skal avlives etter påvist coronasmitte. Foto: Dmytro Pylypenko / Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanske myndigheter har beordret avliving av nesten 100.000 mink på en gård nord for Valencia etter at det ble klart at mange av dem bærer på coronavirus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kunngjorde landbruksminister Joaquin Olona i Aragon-regionen torsdag. Minkfarmen er blitt tett fulgt opp siden 22. mai, da sju av arbeiderne på gården testet positivt for coronaviruset. Ingen dyr har fått forlate gården, som er den eneste minkfarmen i Aragon. 13. juli ble det kunngjort at tester viste at 87 prosent av dyrene hadde coronaviruset.

Myndighetene mistenker at det var en av arbeiderne på gården som hadde viruset først, og spredde det videre til både kolleger og dyr.

Også nederlandske myndigheter kunngjorde fredag at de ville måtte avlive ytterligere 1.100 mink på en minkfarm ved Westerbeek nær grensa mot Tyskland på grunn av viruset. Til sammen har landet avlivet over en million mink i forbindelse med coronaviruset, på 25 gårder. Nederland meldte om det første koronautbruddet på minkfarm i april, og det var også her de første kjente tilfellene av at viruset spredte seg fra dyr til mennesker ble oppdaget.