Britisk mann dømt for drapsforsøk: – Jeg knivstakk nettopp kjæresten min

Video: Politiet frigir overvåkningsvideo og nødanropet fra gjerningsmannen.

En 53 år gammel mann ble onsdag dømt til 13 års fengsel for et drapsforsøk som har rystet hele Storbritannia. Politiet beskriver angrepet som «iskaldt og skremmende».

Politiet offentliggjorde onsdag nødanropet etter et drapsforsøk i byen South Shields i England. Knivstikkingen fant sted 11. mars, og innringeren var gjerningsmannen selv. Nå er den 53 år gamle mannen dømt for å ha forsøkt å ta livet av kjæresten sin i deres eget hjem.

Ifølge gjerningsmannen skal et raserianfall som følge av sjalusi ha ført til at han knivstakk kvinnen. Paret skal ha kjent hverandre i ti år da hendelsen fant sted.

Gjerningsmannen forlot leiligheten og kontaktet selv politiet, kort tid etter knivstikkingen. I forbindelse med domfellelsen offentliggjorde Northumbria Police overvåkningsvideoen og nødanropet.

– Jeg knivstakk nettopp kjæresten min, høres det fra gjerningsmannen idet han går til en bensinstasjon for å vente på politiet. Se overvåkningsvideoen øverst i saken.

Les også: Mann dømt til livsvarig fengsel for over 150 sexforbrytelser i Storbritannia

Da hadde offerets barn allerede ringt ambulansen etter å ha funnet moren livstruende skadd på kjøkkengulvet. Kvinnen ble fraktet til sykehus og hasteoperert.

Drapsforsøket rystet Storbritannia, og beskrives av politiet som «et iskaldt angrep».

– Dette var et forferdelig angrep hvor en mann uten rulleblad forsøker å drepe noen han skal være glad i. Handlingen var iskald og skremmende, skriver politimann Gaye Martin i politistasjonens Facebook-innlegg.

Gjerningsmannen er dømt til 13 års fengsel.

Les også: Mennene ga hverandre «high five» minutter etter voldtekt

Se også:Mennene ga hverandre «high five» minutter etter voldtekt:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden