Tyskland ruster seg opp for ny smittebølge

Tyske myndigheter, med statsminister Angela Merkel i spissen, ruster seg nå opp for en ny smittebølge ved å innføre stenge nedstengningstiltak, ifølge AFP. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Tyske myndigheter, med statsminister Angela Merkel i spissen, ruster seg nå opp for en ny smittebølge ved å innføre stenge nedstengningstiltak, ifølge AFP. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyske myndigheter gjør seg klare for å innføre enda strengere coronatiltak i et forsøk på å unngå at landet rammes av en ny smittebølge.

Nedstengningstiltakene er ment å gjøre det enklere å få bukt med lokale smitteutbrudd, ifølge et utkast til en avtale mellom føderale og regionale myndigheter i landet.

De nye tiltakene vil også bestå av reiseforbud «inn og ut av utsatte områder» for å begrense spredningen av coronaviruset, ifølge dokumentet, som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til.

Utkastet skal etter planen ferdigstilles i løpet av torsdag. Det er foreløpig uklart når tiltakene vil tre i kraft.

Tyskland rundet nylig 200.000 tilfeller av coronasmitte, mens det så langt er blitt registrert over 9.100 coronarelaterte dødsfall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden