American Airlines forbereder 25.000 ansatte på jobbkutt

American Airlines sier til 25.000 av sine ansatte, om lag 20 prosent av arbeidsstyrken, at de kan komme til å miste jobben i oktober på grunn av en kraftig svikt i flyreiser. Foto: Matt York / AP / NTB scanpix
American Airlines sier til 25.000 av sine ansatte, om lag 20 prosent av arbeidsstyrken, at de kan komme til å miste jobben i oktober på grunn av en kraftig svikt i flyreiser. Foto: Matt York / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det amerikanske flyselskapet sier til 25.000 av sine ansatte at de kan komme til å miste jobben i oktober på grunn av den kraftige svikten i flyreiser.

Kuttene kan ramme så mange som 20 prosent av de ansatte i flyselskapet. Selskapets ledelse sier antallet kan reduseres dersom mange nok ansatte tar sluttpakker eller går med på delvis betalt permisjon i to år.

American Airlines håpet i det lengste å unngå nedbemanning fordi selskapets ledelse trodde etterspørselen etter flyreiser ville ta seg opp igjen når spredningen av coronaviruset avtok.

– Det har dessverre ikke vært tilfelle. Og med økende smittetall og gjeninnføringen av restriksjoner i flere delstater, synker etterspørselen etter flyreiser, sier administrerende direktør Parker og president Robert Isom i et skriv til de ansatte.

Antall flyreiser stupte med 95 prosent fra tidlig i mars til midten av april, før det steg jevnt fram mot juli. Da flatet veksten ut med de økende smittetallene i flere delstater.

Amerikanske flyselskap har fått opp mot 25 milliarder dollar i krisehjelp mot å ikke kutte jobber før oktober. Støtten ser nå til å ha utsatt de store jobbkuttene i amerikansk luftfart.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden