Kinas økonomi opp 3,2 prosent i andre kvartal

Kinas økonomi hentet seg inn igjen etter en bekymringsfull nedgang i første kvartal. I andre kvartal var veksten 3,2 prosent høyere enn samme tid i fjor. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix
Kinas økonomi hentet seg inn igjen etter en bekymringsfull nedgang i første kvartal. I andre kvartal var veksten 3,2 prosent høyere enn samme tid i fjor. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kinas økonomi hentet seg inn igjen etter en bekymringsfull nedgang i første kvartal. I andre kvartal var veksten 3,2 prosent høyere enn samme tid i fjor.

Veksten som ble rapportert torsdag, var en kraftig forbedring fra forrige kvartal. Da bidro nedstengninger på grunn av koronapandemien til at kvartalsresultatet krympet med 6,8 prosent, Kinas verste resultat siden midten av 1960-tallet.

Kina, der koronapandemien startet i desember, var den første økonomien til å stenge ned og også den første til å begynne gjenopprettingsarbeidet i mars. Da erklærte Kina at landet hadde kontroll på virusutbruddet.

Fabrikker og andre industrisektorer er nærmest tilbake til normal drift, men forbrukernes kjøpevilje er svak på grunn av en utstrakt usikkerhet om arbeidsmarkedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden