Høyesterettsdommer Ginsburg innlagt på sykehus

Den 87 år gamle høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg er innlagt på sykehus med det som kan være en infeksjon, opplyser domstolen tirsdag. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
Den 87 år gamle høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg er innlagt på sykehus med det som kan være en infeksjon, opplyser domstolen tirsdag. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den 87 år gamle høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg er innlagt på sykehus med det som kan være en infeksjon, opplyser domstolen tirsdag.

Ginsburg, som anses å være blant de liberale dommerne i USAs høyesterett, ble innlagt ved Johns Hopkins Hospital i Baltimore tirsdag etter å ha hatt feber og frysninger.

Hun har gjennomgått flere undersøkelser, og «kommer til å være på sykehus noen dager for å motta intravenøs antibiotikabehandling», opplyser høyesterett.

Ginsburg ble behandlet for kreft i bukspyttkjertelen i fjor sommer og sa i januar at hun var helt fri for kreften.

Som en av fire liberale dommere følges Ginsburgs helsetilstand nøye av Trump-administrasjonen, som ser etter muligheter for å utnevne en ny dommer som kan vippe høyesterett i en mer konservativ retning.

Høyesterettsdommere sitter til de dør eller frivillig går av med pensjon. Ginsburg har tross sin høye alder fortsatt jobben som dommer, høyst klar over at hennes avgang kan endre det juridiske landskapet i USA i lang tid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden