Frankrike hyller coronahelter på nasjonaldagen

<p>Frankrikes president Emmanuel Macron under seremonien som hyller coronaheltene i landet på nasjonalsagen 14. juli. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Frankrikes president Emmanuel Macron under seremonien som hyller coronaheltene i landet på nasjonalsagen 14. juli. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix

Frankrike gjør ære på blant andre sykepleiere, ambulansesjåfører og butikkansatte istedenfor militære på nasjonaldagen. Men det ventes også demonstrasjoner.

Vanligvis feirer franskmennene med en pompøs militærparade ned Champs-Élysées, men denne er tonet ned i år som følge av coronapandemien. I år velger myndighetene å vende oppmerksomheten mot andre helter.

– Unntaket i år er at det militære må overlate hovedplassen til kvinnene og mennene i sykehusfrakker som har kjempet, sier president Emmanuel Macron.

Men helsearbeidere er blant dem som demonstrerer mot myndighetene på nasjonaldagen tirsdag. Kostnadskutt i forkant av coronautbruddet har gjort helsesystemet dårlig forberedt på pandemien, ifølge dem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden