Karantenebrudd kan gi fengsel i Australia

<p>Queensland har åpnet grensene for tilreisende fra andre delstater, men ikke Victoria. Bildet viser et boligkompleks som er isolert i Melbourne tidligere i juli. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Queensland har åpnet grensene for tilreisende fra andre delstater, men ikke Victoria. Bildet viser et boligkompleks som er isolert i Melbourne tidligere i juli. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB scanpix

Den australske delstaten Queensland skjerper straffen for dem som bryter karantenekravene. Bøtene økes, og karantenebrudd kan gi inntil seks måneder i fengsel.

Dagens bøter for tilreisende som bryter kravet om karantene eller lyver om hvor de oppholder seg, ser ikke ut til å være nok i enkelte tilfeller, sier delstatsminister Steven Miles.

Personer som har vært i utlandet eller i høyrisikoområder, eller som har symptomer eller har vært i kontakt med coronasmittede, må i hotellkarantene i to uker dersom de kommer til Queensland. Delstaten har åpnet grensene for tilreisende fra andre delstater, bortsett fra Victoria, der smitten nylig blusset opp igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden