Koronaviruset har kostet 5,4 millioner amerikanere helseforsikringen

Om lag 5,4 millioner amerikanere mistet helseforsikringen mellom februar og mai som følge av koronapandemien, skriver The New York Times.

I samme perioden mistet flere arbeidstakere forsikringen de hadde gjennom jobb enn antallet som noen gang har mistet dekningen på et helt år. Det viser en ny studie fra den uavhengige gruppen Families USA, skriver avisen.

Analysen viser at økningen i antall uforsikrede arbeidsledige var nærmere 40 prosent høyere enn den tidligere rekorden satt under finanskrisen. Mellom 2008 og 2009 mistet 3,9 millioner voksne forsikringen.

– Dette er den største økonomiske krisen siden den andre verdenskrig. Den overgår den store resesjonen på 1930-tallet, så det er ikke overraskende at vi ser den største økningen i antall uforsikrede, sier forfatter av studien, Stan Dorn i Families USA.

Studien avdekker at nær halvparten, 46 prosent, av forsikringstapene på grunn av koronakrisen har skjedd i fem delstater: California, Texas, Florida, New York og North Carolina.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden