Koronakrisepakker ga historisk budsjettunderskudd i USA

USA pådro seg i juni det største månedlige budsjettunderskuddet noen gang. Årsaken er utbetalinger til krisepakker og mindre skatteinntekter. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
USA pådro seg i juni det største månedlige budsjettunderskuddet noen gang. Årsaken er utbetalinger til krisepakker og mindre skatteinntekter. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA pådro seg i juni det største månedlige budsjettunderskuddet noen gang. Årsaken er utbetalinger til krisepakker og mindre skatteinntekter.

Finansdepartementet rapporterte mandag et underskudd på 864 milliarder dollar i forrige måned, nærmere 5.700 milliarder kroner.

De røde tallene for juni er større enn de fleste års underskudd i USAs historie og overgår den negative månedlige rekorden på 738 milliarder dollar fra april.

Underskuddet i juni kommer av større offentlig pengebruk på ulike programmer for å motvirke følgene av koronakrisen og holde folk i jobb.

En annen årsak er at avgjørelsen om å utsette den kvartalsvise skatteinnbetalingen til 15. juli.

De første ni månedene av budsjettåret, som startet 1. oktober, er underskuddet samlet på 2,74 billioner dollar. Det er også et rekordstort underskudd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden