WHO: Ingen normalitet etter pandemien i overskuelig framtid

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus kom med en dyster framtidsanalyse i en uttalelse mandag.
WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus kom med en dyster framtidsanalyse i en uttalelse mandag.  Foto: Arkivfoto: Salvatore Di Nolfi / Keystone via AP / NTB scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Altfor mange land går i feil retning, og det blir ikke normale forhold i verden i overskuelig framtid, heter det i en dyster coronaadvarsel fra WHO.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var sjefen for Verdens helseorganisasjon (WHO) selv, Tedros Adhanom Ghebreyesus, som kom med denne beskrivelsen mandag.

– Jeg skal være ærlig og si det som det er: Det blir ingen tilbakevending til den gamle normaliteten i overskuelig framtid.

WHO-sjefen sa at mange land, særlig i Europa og Asia, har fått smitten under kontroll, men at smitteutviklingen i mange andre nasjoner går i feil retning.

Han gikk hardt ut mot politiske ledere som sender uklare og blandede signaler om alvoret i situasjonen, men nevnte ingen ved navn.

Tedros oppfordret alle berørte land om å innføre omfattende tiltak for å begrense det økende antallet smittetilfeller og viste til at halvparten av alle nye tilfeller blir oppdaget på det amerikanske kontinentet.