Malis president oppløser forfatningsdomstol

Demonstranter brenner bildekk og sperrer veier i Malis hovedstad Bamako. De krever at presidenten går av. Foto: Baba Ahmed / AP NTB scanpix
Demonstranter brenner bildekk og sperrer veier i Malis hovedstad Bamako. De krever at presidenten går av. Foto: Baba Ahmed / AP NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I et forsøk på å få slutt på omfattende uro lørdag oppløste Malis president Ibrahim Boubakar Keita landets forfatningsdomstol.

Domstolen har vært gjenstand for strid og protester i flere måneder etter at den opphevet resultatet av valget til ny nasjonalforsamling.

Tusener av mennesker har i flere dager demonstrert i hovedstaden Bamako med krav om at Keita går av på grunn av hans håndtering av et jihadistopprør nord i landet, økonomiske problemer og mistanker om korrupsjon.

Tidligere lørdag ble det meldt at flere opposisjonsledere var pågrepet, og at fire mennesker hadde mistet livet i uroen.

Totalt er seks opposisjonsledere arrestert siden opposisjonen for to dager siden trappet opp demonstrasjonene til Keita går av.

Det er uvanlig med slik uro i hovedstaden, som stort sett har vært spart for volden som preger mye av resten av landet.

Mali har slitt med å slå ned et islamistisk opprør som startet i 2012 i nord og deretter spredte seg til mer sentrale deler av landet og til nabolandene Burkina Faso og Niger.