Malis president oppløser forfatningsdomstol

Demonstranter brenner bildekk og sperrer veier i Malis hovedstad Bamako. De krever at presidenten går av. Foto: Baba Ahmed / AP NTB scanpix
Demonstranter brenner bildekk og sperrer veier i Malis hovedstad Bamako. De krever at presidenten går av. Foto: Baba Ahmed / AP NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et forsøk på å få slutt på omfattende uro lørdag oppløste Malis president Ibrahim Boubakar Keita landets forfatningsdomstol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Domstolen har vært gjenstand for strid og protester i flere måneder etter at den opphevet resultatet av valget til ny nasjonalforsamling.

Tusener av mennesker har i flere dager demonstrert i hovedstaden Bamako med krav om at Keita går av på grunn av hans håndtering av et jihadistopprør nord i landet, økonomiske problemer og mistanker om korrupsjon.

Tidligere lørdag ble det meldt at flere opposisjonsledere var pågrepet, og at fire mennesker hadde mistet livet i uroen.

Totalt er seks opposisjonsledere arrestert siden opposisjonen for to dager siden trappet opp demonstrasjonene til Keita går av.

Det er uvanlig med slik uro i hovedstaden, som stort sett har vært spart for volden som preger mye av resten av landet.

Mali har slitt med å slå ned et islamistisk opprør som startet i 2012 i nord og deretter spredte seg til mer sentrale deler av landet og til nabolandene Burkina Faso og Niger.