Disney World gjenåpner i Florida

Alle må bruke munnbind på Disney World i Florida, som gjenåpnet lørdag. Foto: Joe Burbank / Orlando Sentinel via AP / NTB scanpix
Alle må bruke munnbind på Disney World i Florida, som gjenåpnet lørdag. Foto: Joe Burbank / Orlando Sentinel via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Disney World åpnet dørene sine for publikum igjen lørdag, selv om koronaviruset sprer seg stadig raskere i Florida.

Florida er en av delstatene i USA som er hardest rammet av koronaviruset. Lørdag ble det igjen meldt om ny rekord med 10.360 nye smittetilfeller og 93 døde av koronaviruset i staten.

Men i Orlando åpnet to av Disney Worlds parker – Magic Kingdom og Animal Kingdom – etter å ha vært stengt i fire måneder. Epcot og Disney Hollywood Studios åpner igjen onsdag.

Flere hundre mennesker hadde stilt seg opp i solsteken før åpningen, noen av dem med Mikke Mus-ører og alle med munnbind, i tråd med nye retningslinjer på grunn av koronapandemien.

Alle fikk temperaturen målt ved inngangen, og antibac er tilgjengelig overalt. Disney sier også at folk må holde seg på to meters avstand både ved attraksjonene og i butikkene.

På sosiale medier får Disney kritikk fra mange for å gjenåpne mens koronasmitten når nye høyder i Florida.

Guvernør Ron DeSantis startet gjenåpningen av Floridas økonomi i mai, noe som viste seg å være altfor tidlig og som har resultert i at smittetallene er gått i været.

De siste ukene har han derfor tatt flere skitt tilbake, blant annet ved å stenge barene igjen, men antall smittede fortsetter likevel å stige kraftig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært