Minnemarkering for ofrene for Srebrenica-massakren

Bosniere ber ved kistene til ni ofre for massakren i Srebrenica som ble gravlagt lørdag, på 25-årsdagen for folkemordet.
Bosniere ber ved kistene til ni ofre for massakren i Srebrenica som ble gravlagt lørdag, på 25-årsdagen for folkemordet. Foto: Kemal Softic / AP

Levningene av ni ofre for Srebrenica-massakren ble gravlagt lørdag da muslimske bosniere markerte 25-årsdagen for folkemordet.

De ni var alle menn og bosnjaker som ble drept av bosnisk-serbiske styrker for et kvart århundre siden. De ble gravlagt ved siden av 6.610 andre ofre som tidligere har blitt identifisert.

Fortsatt er over 1.000 savnet, og arbeidet med å identifisere ofre pågår ennå.

Begravelsesseremonien på gravplassen i småbyen Potočari like utenfor Srebrenica var en del av den store minnemarkeringen i Bosnia lørdag over det verste folkemordet i Europa etter andre verdenskrig.

Minnemarkeringen var preget av restriksjoner på grunn av coronapandemien, men flere pårørende valgte å trosse restriksjonene.

Blant dem som deltok på minnemarkeringen, var veteraner fra den nederlandske FN-styrken som var utplassert i Srebrenica i 1995 for å beskytte det som var definert som en trygg sone. Men FN-soldatene klarte ikke å hindre de bosnisk-serbiske styrkene i å ta byen eller å stanse folkemordet.

Massakren på over 8.000 muslimske gutter og menn i Srebrenica begynte 11. juli 1995 og pågikk i flere dager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden