Minnemarkering for ofrene for Srebrenica-massakren

Bosniere ber ved kistene til ni ofre for massakren i Srebrenica som ble gravlagt lørdag, på 25-årsdagen for folkemordet.
Bosniere ber ved kistene til ni ofre for massakren i Srebrenica som ble gravlagt lørdag, på 25-årsdagen for folkemordet. Foto: Kemal Softic / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Levningene av ni ofre for Srebrenica-massakren ble gravlagt lørdag da muslimske bosniere markerte 25-årsdagen for folkemordet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De ni var alle menn og bosnjaker som ble drept av bosnisk-serbiske styrker for et kvart århundre siden. De ble gravlagt ved siden av 6.610 andre ofre som tidligere har blitt identifisert.

Fortsatt er over 1.000 savnet, og arbeidet med å identifisere ofre pågår ennå.

Begravelsesseremonien på gravplassen i småbyen Potočari like utenfor Srebrenica var en del av den store minnemarkeringen i Bosnia lørdag over det verste folkemordet i Europa etter andre verdenskrig.

Minnemarkeringen var preget av restriksjoner på grunn av coronapandemien, men flere pårørende valgte å trosse restriksjonene.

Blant dem som deltok på minnemarkeringen, var veteraner fra den nederlandske FN-styrken som var utplassert i Srebrenica i 1995 for å beskytte det som var definert som en trygg sone. Men FN-soldatene klarte ikke å hindre de bosnisk-serbiske styrkene i å ta byen eller å stanse folkemordet.

Massakren på over 8.000 muslimske gutter og menn i Srebrenica begynte 11. juli 1995 og pågikk i flere dager.