Unntakstilstanden i Italia kan bli forlenget

Italias statsminister Giuseppe Conte sier unntakstilstanden som er innført på grunn av coronapandemien, kan bli forlenget.
Italias statsminister Giuseppe Conte sier unntakstilstanden som er innført på grunn av coronapandemien, kan bli forlenget. Foto: Roberto Monaldo / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Unntakstilstanden som ble utløst av coronaviruset, kan bli forlenget ut over juli måned, sier Italias statsminister Giuseppe Conte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De spesielle unntaksprosedyrene er ofte brukt i Italia når landet rammes av flom og jordskjelv. I praksis betyr unntaksreglene at mye formelt byråkrati blir satt til side og at regionale myndigheter får utvidede fullmakter.

Conte innførte unntakstilstand første gang i slutten av januar, da det ble bekreftet at to personer i Roma var smittet med covid-19. På det tidspunktet hadde Italia ennå ikke opplevd sitt første dødsfall.

– Unntaksreglene hjelper oss med å holde kontroll på viruset. Vi har ikke bestemt oss ennå, men mye tyder på at det går i den retning, sa Conte under et besøk i Venezia fredag.