Kims søster: Ikke behov for nytt toppmøte mellom USA og Nord-Korea

<p>Kim Jong-uns lillesøster Kim Yo-jong har en mektig posisjon i Nord-Korea og regnes av mange som en mulig arvtaker etter broren. Arkivfoto</p>
Kim Jong-uns lillesøster Kim Yo-jong har en mektig posisjon i Nord-Korea og regnes av mange som en mulig arvtaker etter broren. Arkivfoto Foto: Jorge Silva / AP / NTB scanpix

Kim Yo-jong, den mektige søsteren til Nord-Koreas leder, sier det ikke er behov for et nytt toppmøte med USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen kommer etter at USAs president Donald Trump denne uken sa at han gjerne møter Kim Jong-un igjen «dersom jeg mener det er nyttig». Trump har møtt Kim to ganger, og det var spekulasjoner om hvorvidt han ville prøve å få i stand et nytt møte før det amerikanske valget i november.

Det ser det altså ikke ut til at nordkoreanerne er særlig interessert i.

– Det er ikke noe behov for å sette oss ned med USA akkurat nå. Det er altfor tydelig at et eventuelt toppmøte bare vil brukt til kjedelig skryt med utspring i noens stolthet, sier Kim Yo-jong ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA i Nord-Korea. Hun regnes som en av brorens nærmeste rådgivere.

Hun legger til at avvikling av landets atomprogram «ikke er mulig nå» og bare kan skje parallelt med at motparten innfører omfattende tiltak som ikke kan gjøres om på. Hun understreker at hun ikke snakker om oppheving av sanksjoner.

Kim Yo-jong sa ikke noe nærmere om hva slags tiltak hun faktisk siktet til, men USA har 28.5000 soldater i Sør-Korea og ytterligere militær kapasitet i Japan og flere steder i Stillehavsregionen. Nord-Korea har sagt at landet trenger atomvåpen som avskrekking for å hindre en mulig amerikansk invasjon.

Les også: Diktatorens søster er Nord-Koreas mektigste kvinne

Se video: Verdens mest brutale familiedynasti: Millioner lever fortsatt i frykt:

Personvernpolicy