Med munnbind og hansker til valg i Singapore

En velger i Singapore får temperaturen målt før hun kan avlegge stemme. Foto: Royston Chan / AP / NTB scanpix
En velger i Singapore får temperaturen målt før hun kan avlegge stemme. Foto: Royston Chan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med munnbind og plasthansker gikk Singapores velgere til valglokalene torsdag, trolig for å gjenvelge regjeringspartiet PAP.

Etter en ni dager lang valgkamp som stort sett foregikk online, åpnet valglokalene klokka 8 fredag morgen med en rekke tiltak mot koronaviruset på plass.

PAP, som har styrt det velstående finanssenteret i seks tiår, er sikret gjenvalg, men blir møtt av en opposisjon som stiller med enkelte populære kandidater, støttet av broren til statsministeren.

Statsminister Lee Hsien Loong kaller koronapandemien «vår generasjons krise» og søker å framstille sitt parti som en kraft for stabilitet som kan føre landet gjennom tøffe tider.

Opposisjonen anklager regjeringen for å gamble med folkets helse ved å holde valg nå. Men den er svak og fikk sist bare seks representanter av nasjonalforsamlingens 93.

Pandemien har rammet bystaten hardt. Det har vært flere alvorlige utbrudd i brakkebyer som huser lavtlønte fremmedarbeidere, men antall nye smittetilfeller synker, og det åpnes nå forsiktig opp igjen.

Staten har punget ut nesten 72 milliarder dollar i stimuleringspakker for å holde økonomien i gang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden