Ansatt ved Merkels pressekontor mistenkes for spionasje

Forbundskansler Angela Merkel, med innenriksminister Horst Seehofer til venstre og landbruksminister Julia Kloeckner, i regjeringsmøte.
Forbundskansler Angela Merkel, med innenriksminister Horst Seehofer til venstre og landbruksminister Julia Kloeckner, i regjeringsmøte. Foto: Pool / Reuters / NTB scanpix

En mann ansatt ved Tysklands statsminister Angela Merkels pressekontor mistenkes for å ha spionert for egyptiske myndigheter, ifølge en ny politirapport.

Politiet aksjonerte mot mannen i desember 2019, ifølge rapporten. Det er foreløpig ikke kjent om mannen er pågrepet eller siktet, eller om han fortsatt befinner seg i landet.

Politiet mener mannen har jobbet for egyptisk etterretning i flere år. Etterforskningen pågår fortsatt.

Mannen var ansatt på mellomnivå i besøksavdelingen av pressekontoret, som betyr at han har hatt opplæring i minst to år og har måttet gjennomføre en eksamen. Besøksavdelingen er gjennomsøkt som en del av aksjonen mot mannen, ifølge Bild.

Pressekontoret har ikke villet kommentere saken så lenge etterforskningen pågår.

Hovedmålet for egyptisk etterretning i Tyskland er å samle informasjon om medlemmer av grupper som Det muslimske brorskapet, ifølge rapporten.

Det er indikasjoner på at egyptisk etterretning forsøker å rekruttere egyptiske statsborgere i Tyskland, ifølge rapporten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden