New York-ordfører malte «Black Lives Matter» utenfor Trump Tower

New Yorks ordfører Bill de Blasio (nr. tre f.v.) var med og malte Black Lives Matter på 5th Avenue, rett utenfor Trump Tower, på Manhattan. Foto: AP / NTB scanpix
New Yorks ordfører Bill de Blasio (nr. tre f.v.) var med og malte Black Lives Matter på 5th Avenue, rett utenfor Trump Tower, på Manhattan. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New Yorks ordfører Bill de Blasio var med og malte «Black Lives Matter» i gult på gaten utenfor Trump Tower, president Donald Trumps signaturbygg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med en rekke andre folk tok de Blasio en malerulle, dyppet den i gul maling og var med på male slagordet på 5th Avenue, rett utenfor Trump Tower på Manhattan torsdag.

Ordføreren kritiserte samtidig presidenten, som i forrige uke i en rekke Twitter-meldinger skrev at det planlagte gatemaleriet var et «symbol på hat», at det «motarbeider politiet» og «ødelegger denne luksusgaten».

– La oss vise Donald Trump det han ikke forstår, la oss male det rett utenfor bygningen hans, sa de Blasio torsdag.

Black Lives Matter-bevegelsen, en organisasjon som jobber mot systemisk rasisme, har fått mye støtte og oppmerksomhet i kjølvannet av drapet på afroamerikanske George Floyd.