26 medlemmer av Mississippis delstatsforsamling testet positivt

Mississippis republikanske guvernør Tate Reeves ber folk bruke munnbind for å beskytte seg mot koronaviruset, men han vil ikke beordre munnbindbruk. Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB scanpix
Mississippis republikanske guvernør Tate Reeves ber folk bruke munnbind for å beskytte seg mot koronaviruset, men han vil ikke beordre munnbindbruk. Foto: Rogelio V. Solis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 26 folkevalgte og ti andre som jobber i Mississippis delstatsforsamling, har testet positivt for koronaviruset.

Delstatsforsamlingen på 174 medlemmer avsluttet sin årlige sesjon 1. juli, og mange i delstatens hovedstad brukte ikke munnbind eller holdt avstand i de siste par ukene delstatsforsamlingen satt sammen.

Viseguvernør Delbert Hoseman og presidenten for forsamlingen, Philip Gunn, er blant dem som har opplyst at de er smittet og nå er i karantene.

Den republikanske guvernøren Tate Reeves, som ikke er smittet, vil ikke utstede ordre til befolkningen om å bruke munnbind, slik andre guvernører har gjort, men han antyder at han vil stenge barer og andre steder om folk fortsetter å samles i store grupper, og han oppfordrer folk til frivillig å bruke munnbind.

I California er fem medlemmer av delstatsforsamlingen smittet, og ordføreren i Atlanta i Georgia, Keisha Lance Bottoms, opplyste tidligere denne uka at hun har testet positivt.

Mississippi registrerte tirsdag 674 nye bekreftede smittetilfeller og 30 nye dødsfall. Til sammen er minst 32.888 mennesker smittet i staten, og 1.188 er døde av viruset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden