Facebook lukker kontoene til Roger Stone

Roger Stone, her fotografert i november i fjor, er dømt til fengsel for mened og påvirkning av vitner.
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
Roger Stone, her fotografert i november i fjor, er dømt til fengsel for mened og påvirkning av vitner. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook lukket onsdag flere kontoer som tilhører Roger Stone, en nær alliert av president Donald Trump som er dømt til fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stones private kontoer på Facebook og Instagram var blant flere som ble lukket i forbindelse med en gransking av falske kontoer. Flere falske kontoer knyttet til Brasils president Jair Bolsonaro ble også lukket.

Stone-nettverket ble avdekket ved hjelp av informasjon fra spesialetterforsker Robert Muellers gransking av Donald Trump og den republikanske valgkampen, ifølge Facebooks sikkerhetssjef Nathaniel Gleicher.

Stone, som er dømt til fengsel for mened og påvirkning av vitner, var knyttet til over 50 kontoer på Facebook og Instagram.

Nesten alle kontoene var falske med falske profilbilder tatt fra andre steder på nettet. Mye av innholdet dreide seg om Stone, blant annet forsvar av ham mot anklagene i retten og krav om at han benådes.