USAs visepresident oppfordrer til gjenbruk av verneutstyr

USAs visepresident Mike Pence vil at helsearbeidere skal ivareta og gjenbruke smittevernsutstyr som blant annet munnbind, selv om beholdingslagerne er store. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
USAs visepresident Mike Pence vil at helsearbeidere skal ivareta og gjenbruke smittevernsutstyr som blant annet munnbind, selv om beholdingslagerne er store. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs visepresident Mike Pence sier myndighetene i nye retningslinjer vil oppfordre helsearbeidere til gjenbruk av verneutstyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beholdningslagrene er fortsatt velholdte, ifølge Pence, men myndighetene vil oppfordre helsearbeidere til å ivareta og gjenbruke munnbind og annet verneutstyr.

Pence, som er leder for Det hvite hus' korona-krisegruppe, sier at smitten er i ferd med å flate ut i hardt rammede delstater i sør som Texas, Arizona og Florida.

Men i delstater som den siste tiden har sett en oppblussing i smittetilfeller og sykehusinnleggelser, er det nødvendig å gjøre mer for å stanse folk fra å samle seg, sier Pence.