USAs visepresident oppfordrer til gjenbruk av verneutstyr

USAs visepresident Mike Pence vil at helsearbeidere skal ivareta og gjenbruke smittevernsutstyr som blant annet munnbind, selv om beholdingslagerne er store. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
USAs visepresident Mike Pence vil at helsearbeidere skal ivareta og gjenbruke smittevernsutstyr som blant annet munnbind, selv om beholdingslagerne er store. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs visepresident Mike Pence sier myndighetene i nye retningslinjer vil oppfordre helsearbeidere til gjenbruk av verneutstyr.

Beholdningslagrene er fortsatt velholdte, ifølge Pence, men myndighetene vil oppfordre helsearbeidere til å ivareta og gjenbruke munnbind og annet verneutstyr.

Pence, som er leder for Det hvite hus' korona-krisegruppe, sier at smitten er i ferd med å flate ut i hardt rammede delstater i sør som Texas, Arizona og Florida.

Men i delstater som den siste tiden har sett en oppblussing i smittetilfeller og sykehusinnleggelser, er det nødvendig å gjøre mer for å stanse folk fra å samle seg, sier Pence.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden