Iranske myndigheter tar grep etter 12.000 døde og 250.000 smittede

Irans president Hassan Rouhani (til venstre) har valgt å forby bryllup og begravelser etter at landet den siste uken har registrert over 250 nye koronarelaterte dødsfall og 5.200 covid-19 smittetilfeller. Foto: AP / NTB
Irans president Hassan Rouhani (til venstre) har valgt å forby bryllup og begravelser etter at landet den siste uken har registrert over 250 nye koronarelaterte dødsfall og 5.200 covid-19 smittetilfeller. Foto: AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter sterk økning i coronasmitte har lederne i Iran valgt å forby bryllups- og begravelsesseremonier. Landet har mer enn 12.000 døde og 250.000 smittede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Irans president Hassan Rouhani valgte onsdag å forby seremoniene på ubestemt tid med bakgrunn i den voldsomme økningen i antall smittede i landet denne uken.

I løpet av de siste 48 timene har myndighetene i landet registrert mer enn 5.200 nye tilfeller og 350 dødsfall.

Tusenvis av iranere har blitt smittet av coronaviruset mens de har deltatt i bryllup og begravelser, sier iranske helsemyndigheter.

Myndighetene mener seremoniene, sammen med bruk av offentlig transport, er aktiviteter hvor man enklest kan bli smittet. I tillegg til forbudet, har Iran påbud om bruk av munnbind på offentlig sted.

De nye restriksjonene innføres etter at nyhetsbyrået IRNA denne uken meldte at Iran har oversteget 12.000 døde og 250.000 smittede.