Antatt fremmedkriger pågrepet i Danmark

En 22 år gammel dansk statsborger som har vært etterlyst for å ha latt seg verve til en terrororganisasjon, er pågrepet på flyplassen i København.

22-åringen skal fremstilles for varetektsfengsling bak lukkede dører i retten i Glostrup onsdag, opplyser dansk politi. Mannen ble pågrepet tirsdag etter innreise fra Tyrkia. Han har siden 2017 vært etterlyst internasjonalt, og i fjor ble han begjært utlevert fra Tyrkia.

Han er blant annet siktet for overtredelse av den danske straffelovens paragrafer om å fremme en terrororganisasjons virke og opphold i en såkalt forbudssone.

I november ble en 28 år gammel dansk statsborger pågrepet på flyplassen i den danske hovedstaden ved ankomst fra Tyrkia. 28-åringen hadde tidligere fått en dom på fire års fengsel i Tyrkia for å ha sluttet seg til den ytterliggående islamistgruppa IS.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært