Tyskland tar til orde for asylreform i EU

Enslige mindreårige asylsøkere med munnbind på vei til Luxembourg fra flyplassen Eleftherios Venizelos i Aten onsdag 15. april. Arkivfoto: Orestis Panagiotou / Pool via AP / NTB scanpix
Enslige mindreårige asylsøkere med munnbind på vei til Luxembourg fra flyplassen Eleftherios Venizelos i Aten onsdag 15. april. Arkivfoto: Orestis Panagiotou / Pool via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer sier EUs håndtering av flyktningankomster ikke er god nok, og ber unionen samle seg om en overhaling av systemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forkant av et innenriksministre i EU tirsdag sa Seehofer at Italia, Malta, Hellas og Spania ikke alene bør behandle brorparten av asylsøknadene.

– Vi er ikke bare et fellesskap som omhandler økonomi og sikkerhet, men også en sammenslutning av land som handler om verdier, sa han.

Seehofer har tidligere tatt til orde for strengere grensekontroll innad i EU.

De siste årene har EU fått kritikk fra støttegrupper for å ha gjort det nesten umulig for migranter og flyktninger til sjøs å komme seg inn i unionen.

Ifølge juristen Petra Baeyens ved Det europeiske rådet for flyktninger (ECRE) er menneskerettsbrudd dagligdags.

– Asylsøkere tvinges til å bruke menneskesmuglere og ta farlige ruter over Middelhavet. De risikerer livet for å komme til Europa, sier hun.

Les også: Amnesty anklager kroatisk politi for tortur av asylsøkere

Det har vært vanskelig å finne en ordning som alle EU-landene kan godta. Mens noen land insisterer på at asylsøknadene skal bli håndtert av landet de først kommer til, mener andre at de bør bli fordelt blant alle medlemsland.

Et forslag fra kommisjonen til asylreform er ventet i september.