Israel stenger ned igjen etter virusøkning

Statsminister Benjamin Netanyahu sier at det er helt klart at pandemien sprer seg. Foto: Gali Tibbon / AP / NTB scanpix
Statsminister Benjamin Netanyahu sier at det er helt klart at pandemien sprer seg. Foto: Gali Tibbon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel gjeninnførte en rekke tiltak mot koronaviruset etter at det oppsto nye utbrudd med hundrevis av nye smittetilfeller daglig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om svært få har dødd eller er blitt alvorlig syke, stengte myndighetene igjen barer, nattklubber, svømmebasseng, treningssentre og konserthaller.

Restauranter kan bare ha 20 gjester innendørs, synagoger og moskeer kan bare slippe inn 19, og busser får ikke ha mer enn 20 passasjerer.

– Pandemien sprer seg. Det er så klart som sola, sa statsminister Benjamin Netanyahu i sitt «koronakabinett».

Tilstanden er alvorlig for 90 pasienter, men det tallet kan fort stige, sier han og legger til at om det ikke handles nå, kan Israel få tusen eller flere alvorlig syke innen få uker.

En ny smittebølge har rammet Israel siden nedstengningen i forbindelse med det første utbruddet ble delvis opphevet i mai.

Eksperter legger skylden for den nye utviklingen på vanlige folk, som i mange tilfeller ikke vil bruke munnbind. Men de peker også på at Israel har gjennomført mange flere tester enn de fleste andre land.