Kinesisk professor pågrepet etter coronakritikk av Xi

<p>President Xi Jinping ble kritisert for landets håndtering av coronaviruset og for Xis innsats for å holde på makten i landet. Kritikken førte til at en kinesiske jusprofessor har blitt pågrepet i Beijing.</p><p></p>
President Xi Jinping ble kritisert for landets håndtering av coronaviruset og for Xis innsats for å holde på makten i landet. Kritikken førte til at en kinesiske jusprofessor har blitt pågrepet i Beijing. Foto: NTB scanpix

Den kinesiske jusprofessoren Xu Zhangrun er pågrepet, opplyser venner til AFP. Xu har publisert flere essays som er kritiske til coronahåndteringen i landet.

Han ble fraktet fra hjemmet sitt i en forstad til Beijing av mer enn 20 personer mandag, sier en av vennene, som vil være anonyme. Xu er en sjelden kritiker av myndighetene i kinesisk akademia, som er kraftig sensurert.

Han har kritisert president Xi Jinping for landets håndtering av coronaviruset og for Xis innsats for å holde på makten i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden