Libya med påstander om utenlandsk innblanding i luftangrep

Den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya fordømmer luftangrep rettet mot en flybase de nylig hadde tatt over.

Regjeringen hevdet det var utenlandske krefter som sto bak luftangrepene mot flybasen al-Watiya. Styrker som støtter regjeringen i landet, tok over flybasen i mai fra opprørsgeneralen Khalifa Haftars styrker.

– Luftangrepene forrige natt mot al-Watiya ble gjennomført av en utenlandsk makt til fordel for en krigsforbryter i et miserabelt og desperat forsøk på å oppnå en moralsk oppmuntring til seier, sier viseforsvarsminister Salah Namrush i en uttalelse.

I april i fjor forverret situasjonen i det krigsherjede Libya seg da Haftar og hans milits, som har tilhold øst i landet, innledet en offensiv mot Tripoli. Opprørsgeneralen har kontroll over store områder i det krigsherjede landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden