Rekordhøyt antall koronadøde på et døgn i Iran

Koronaviruset har tatt over 11.000 liv i Iran. Her snakker en pasient med en lege på Shohadaye Tajrish-sykehuset i Teheran i midten av juni. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB scanpix
Koronaviruset har tatt over 11.000 liv i Iran. Her snakker en pasient med en lege på Shohadaye Tajrish-sykehuset i Teheran i midten av juni. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran har registrert ytterligere 163 dødsfall knyttet til koronaviruset siste døgn. Det er det høyeste i løpet av 24 timer siden utbruddet startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag oppga iranske myndigheter at 162 personer var døde etter å ha blitt smittet av viruset. Søndag måtte ytterligere 163 personer legges til den dystre statistikken.

Iran er det landet i Midtøsten som er hardest rammet av pandemien. I alt 11.571 personer er nå døde, mens over 240.000 er registrert smittet.

Bare fra lørdag til søndag testet 2.560 personer positivt for viruset.

De offisielle tallene fra Iran har vist et stigende antall døde og nye smittetilfeller siden begynnelsen av mai. Før det sank tallene til det laveste nivået siden mars.

Den raske smittespredningen har fått myndighetene til å innføre påbud om bruk av munnbind i offentlige bygninger og i handlestrøk under tak.