USA avholdt øvelser over Sør-Kinahavet

Artikkelen fortsetter under annonsen

To amerikanske marinefartøy avholdt øvelser i Sør-Kinahavet, etter at Pentagon uttrykte bekymring over en kinesisk militærøvelse rundt en omstridt øygruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marinefartøyene USS Nimitz og USS Ronald Reagan avholdt øvelser for å støtte opp om at området skal være «fritt og åpent», ifølge en talsperson for det amerikanske forsvaret.

Pentagon har uttrykt bekymring over en kinesisk marineøvelse rundt en omstridt øygruppe i Sør-Kinahavet og sa den kunne destabilisere regionen. Øvelsen avsluttes 5. juli.

– Disse bidragene støtter opp om amerikanske forpliktelser om stå opp for retten alle nasjoner har til å fly, seile og handle der folkeretten tillater det, sier talspersonen i det amerikanske forsvaret.

Den kinesiske øvelsen som har blitt kritisert, finner sted rundt Paraceløyene, som både Kina, Vietnam og Taiwan gjør krav på.

Kina gjør krav på nesten hele Sør-Kinahavet, og øvelsen finner sted mens spenningen mellom Kina og USA er på topp på grunn av amerikanske påstander om at Kina er skyldig i coronapandemien.