Russland avviser samtaler om G7-retur

Vladimir Putins utenriksdepartementet avviser amerikanske antydninger om at det har vært samtaler om en russisk tilbakekomst til G7. (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kreml Pool Photo via AP)
Vladimir Putins utenriksdepartementet avviser amerikanske antydninger om at det har vært samtaler om en russisk tilbakekomst til G7. (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kreml Pool Photo via AP) Foto: NTB scanpix

Det russiske utenriksdepartementet avviser amerikanske antydninger om at det har vært samtaler om en russisk tilbakekomst til G7.

– Vi har ikke hatt noen slike samtaler og kommer ikke til å ha noen, sa Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov lørdag.

Uttalelsen kommer etter at John Sullivan, USAs ambassadør til Russland, i et intervju sa at Washington har vært i samtaler med Russland om en tilbakekomst til G7.

Det var i 2014 at Russland ble kastet ut av den daværende G8-gruppen, etter at landet annekterte Krim-halvøya i Ukraina.

USAs president Donald Trump satte i juni spørsmålstegn ved om landene som i dag utgjør G7 – USA, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og Storbritannia – reflekterer hva som foregår i verden. Han beskrev gruppen som utdatert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden