Demonstranter blokkerte veien til Mount Rushmore

Trump-effekter til salgs i Keystone i South Dakota. Presidenten ventes å holde en tale for rundt 7.500 tilskuere som fredag kommer for å se et fyrverkeri ved monumentet Mount Rushmore. Foto: Stephen Groves / AP / NTB scanpix
Trump-effekter til salgs i Keystone i South Dakota. Presidenten ventes å holde en tale for rundt 7.500 tilskuere som fredag kommer for å se et fyrverkeri ved monumentet Mount Rushmore. Foto: Stephen Groves / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Om lag 15 demonstranter er pågrepet for å ha blokkert veien til Mount Rushmore-monumentet i forkant av Donald Trumps 4. juli-tale og patriotisk fyrverkeri.

Trump ventes å holde en tale for rundt 7.500 tilskuere som fredag kommer for å se et fyrverkeri «som få folk har sett maken til», med Trumps ord.

Mer enn hundre demonstranter, mange av dem tilhørende urbefolkning i området, stilte seg opp langs veien fra Keystone i South Dakota til monumentet. Der sto de i stekende hete og med plakater i hendene med påskrift som «Du har stjålet vårt land» og «Avskaff hvit dominans»

Demonstrantene barrikaderte veien med biler, og politiet og nasjonalgarden grep inn for å flytte dem. Det ble også brukt pepperspray mot demonstrantene.

Politiet brukte til slutt bergingsbiler for å fjerne bilene, og demonstrantene fikk 30 minutter på seg til å forlate området. Alle bortsett fra en gruppe på om lag 15 personer gjorde det.

Protestene hadde nok ikke stanset Trump fra å nå Mount Rushmore. Presidenten er ventet å ankomme monumentet med helikopter.

Mount Rushmore-minnesmerket består av de enorme bystene til fire presidenter – George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt, hogd ut i fjellsiden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært