Iran holder tett om brannårsak ved atomanlegg

Det iranske atomenergibyrået frigjorde torsdag et bilde av et mursteinsbygg med svimerker og det som fremstår som et ødelagt tak ved anlegget i Natanz. Foto: Atomic Energy Organization of Iran via AP / NTB scanpix
Det iranske atomenergibyrået frigjorde torsdag et bilde av et mursteinsbygg med svimerker og det som fremstår som et ødelagt tak ved anlegget i Natanz. Foto: Atomic Energy Organization of Iran via AP / NTB scanpix Foto: AP

Iranske myndigheter sier de har funnet årsaken til brannen ved et atomanlegg, men av sikkerhetshensyn vil de ikke gå ut med den.

Uttalelsen kommer fra en talsmann for Irans nasjonale sikkerhetsråd og er gjengitt av det delvis offisielle nyhetsbyrået Tasnim.

En gruppe analytikere i USA mener bygningen som ble rammet av torsdagens brann ved atomanlegget Natanz, var en fabrikk for produksjon av sentrifuger. Iranske myndigheter har på sin side tonet ned hendelsen og sier bare at det er snakk om en industrihall under oppføring.

I tillegg har noen som hevder å være en gruppe ved navn «Hjemlandets geparder», lagt ut en nettvideo der de tar på seg ansvaret for hendelsen. De ulike beskjedene har også fått noen til å stille spørsmål om det er snakk om sabotasje utenfra.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden