Tre dagers testing av Boeings ulykkesfly gjennomført

Amerikanske luftfartsmyndigheter er ferdig med tre dager med testing av Boeing 737 Max, et viktig skritt i mot å få ny godkjenning av flytypen. Foto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix
Amerikanske luftfartsmyndigheter er ferdig med tre dager med testing av Boeing 737 Max, et viktig skritt i mot å få ny godkjenning av flytypen. Foto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Amerikanske luftfartsmyndigheter er ferdige med tre dager med testing av Boeing 737 Max, et viktig skritt mot ny godkjenning av flytypen.

Testene, som er gjort i Seattle i delstaten Washington, av den ulykkesrammede flytypen omtales som en «viktig milepæl» av amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA).

Samtidig påpeker FAA at det gjenstår flere viktige oppgaver, som å gå gjennom data fra testflygningene, og at en ny godkjenning først kommer når flytypen har oppfylt alle sertifiseringskravene.

Flytypen ble satt på bakken verden over i mars i fjor etter to ulykker som krevde nærmere 350 menneskeliv.

I tillegg til gjennomgangen av data fra testflygningene, skal FAA utvikle nye protokoller for opplæring av piloter. Disse protokollene skal deretter ut på høring og vurderes av eksperter.

Alle 737 Max-fly som er produsert etter flyulykkene i fjor, skal også inspiseres av FAA.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært